Αναταραχή σε δικαστήριο του Κιέβου - Ανατινάχθηκε άνδρας, τραυματίστηκαν αστυνομικοί

Αναταραχή σε δικαστήριο του Κιέβου - Ανατινάχθηκε άνδρας, τραυματίστηκαν αστυνομικοί

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας πυροδότησε εκρηκτικά μέσα σε ένα δικαστήριο στο Κίεβο, σύμφωνα με ανακοίνωση των ουκρανικών αρχών. Ο άνδρας είχε προηγουμένως κρυφτεί μέσα στο δικαστήριο.
Οι δύο τραυματίες αστυνομικοί ανήκουν σε μια ειδική μονάδα ταχείας αντίδρασης ασφαλείας και τραυματίστηκαν κατά την προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν τον άνδρα μέσα στο δικαστήριο.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας αποκάλυψε το όνομα του δράστη, Ιχόρ Χουμενγιούκ, και ανέφερε ότι ήταν ύποπτος για τον θάνατο τεσσάρων ουκρανών εθνοφρουρών το 2015 και βρισκόταν υπό δίκη.
Σύμφωνα με την κατάθεση του Ιχόρ Κλιμένκο, μετά τη δικαστική ακρόαση, ο άνδρας εγκλωβίστηκε σε μια τουαλέτα και εκτόξευσε έναν εκρηκτικό μηχανισμό προς τους δύο φρουρούς. Ακούστηκαν δύο εκρήξεις στο δικαστήριο του Σεβτσένκιβσκιι, στο κέντρο του Κιέβου, και η περιοχή έχει απεριοριστεί, ενώ έχουν σπεύσει ασθενοφόρα στο σημείο.
Ενώ οι αστυνομικοί πυροβολούσαν στον αέρα για να εμποδίσουν τη διαφυγή του δράστη από το κτίριο, ο άνδρας κατέλαβε ένα άλλο δωμάτιο, σύμφωνα με τον Κλιμένκο. Αρνήθηκε να διαπραγματευτεί με τους αστυνομικούς και εκτόξευσε έναν ακόμη μηχανισμό προς τους δύο τραυματίες αστυνομικούς.
Ο Κλιμένκο δήλωσε ότι ο άνδρας σκοτώθηκε από τις δράσεις του, αλλά δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες. Μια έρευνα διεξάγεται για να διαπιστωθεί πώς ο άνδρας κατάφερε να έχει εκρηκτικά στην κατοχή του μέσα στο δικαστήριο. Ο υπουργός δεν συνδέει την επίθεση με τον πόλεμο στην Ουκρανία στις ανακοινώσεις του.
Στο Κίεβο, τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, και υπάρχει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε ισχύ.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.