Ε.Ε | Έντονες συγκρούσεις περί συμμετοχής τρανσέξουαλ στον γυναικείο αθλητισμό

Ε.Ε | Έντονες συγκρούσεις περί συμμετοχής τρανσέξουαλ στον γυναικείο αθλητισμό

Σε μια γραπτή ερώτηση που υπέβαλε η Γαλλίδα ευρωβουλευτής της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας, Mathilde Androuët, σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συμμετοχή τρανσέξουαλ αθλητών στον γυναικείο αθλητισμό, η Επίτροπος Dalli απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας. Η ευρωβουλευτής επισήμανε ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν σήμερα κοινωνικές αλλαγές που επιφέρουν διακρίσεις ή ανασταλτικά όρια μεταξύ των φύλων.

Ένα από τα παραδείγματα που επεσήμανε είναι η εισβολή των τρανσέξουαλ αθλητών στο γυναικείο άθλημα, προκαλώντας διαμάχες για την κατηγορία συμμετοχής, την απόδοσή τους και την επιλεξιμότητά τους. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η φύση του φύλου δεν μεταβάλλεται από τις αλλαγές στο φυσικό σώμα, ενώ άλλοι προτείνουν να αντικατασταθεί η έννοια των γυναικών με την έννοια των ατόμων με μήτρα.

Η ερώτηση προς την Επιτροπή επικεντρωνόταν στον ορισμό του όρου γυναίκα και στην πιθανότητα συμμετοχής των τρανσέξουαλ αθλητών σε γυναικείους αγώνες. Ωστόσο, η απάντηση της Επιτρόπου αποφεύγει την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων ερωτημάτων και περιορίζεται στην παραθέση γενικοτήτων για την ισότητα των φύλων στην ΕΕ.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.