Ερντογάν | Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα στις φωτιές

Ερντογάν | Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα στις φωτιές

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε τις ευχές του στον ελληνικό λαό για τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε πολλές περιοχές της χώρας. Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

«Η Τουρκική Δημοκρατία είναι έτοιμη να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα στην καταπολέμηση των πυρκαγιών», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταφέροντας τις θερμότερες ευχές στον ελληνικό λαό, ιδιαίτερα στους κατοίκους της Ρόδου.

«Ενώ ανταποκριθήκαμε γρήγορα στις πυρκαγιές στη χώρα, σπεύσαμε να βοηθήσουμε και άλλες χώρες που είχαν ανάγκη, Στείλαμε 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο στη γειτονική μας Ελλάδα, η οποία παλεύει με μια μεγάλη φωτιά. Ευχόμαστε τα καλύτερα στους Έλληνες γείτονές μας, ιδιαίτερα στους κατοίκους της Ρόδου».

Ο Τούρκος πρόεδρος υπενθύμισε ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ «Διαπιστώθηκε μία ακόμη φορά ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε, κυρίως με τους γείτονές μας. Πιστεύουμε ότι αν ανοίξει χώρος στον διάλογο και τη διπλωματία, οι παρεξηγήσεις θα παραμεριστούν, οι διαφωνίες θα βρουν λύσεις, κάτι που καταφέραμε πολλές φορές τα τελευταία 21 χρόνια. Ξεπεράσαμε τόσα εμπόδια, που θεωρούνταν ανυπέρβλητα, με τους γείτονές μας και άλλες χώρες. Δεν υπάρχει λόγος να μην έχουμε αυτή την επιτυχία και σήμερα».

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.