Ερντογάν | Η Τουρκία θα πει «όχι» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ερντογάν | Η Τουρκία θα πει «όχι» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Τουρκία θα πει «όχι» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ επειδή δεν εφαρμόζει πλήρως τη νέα αντιτρομοκρατική της νομοθεσία για να πατάξει τη δράση κούρδων αυτονομιστών που η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκράτες». Η ανακοίνωση του Ερντογάν έγινε λίγες ώρες πριν από τις προγραμματισμένες συνομιλίες μεταξύ Σουηδών, Φινλανδών και αξιωματούχων του NATO με τους τούρκους ομολόγους τους στην πρωτεύουσα της Τουρκίας. 

«Η Άγκυρα δεν μπορεί να προσεγγίσει θετικά το αίτημα της Σουηδίας για την είσοδο της στο ΝΑΤΟ όταν τρομοκράτες διαδηλώνουν στους δρόμους της Στοκχόλμης», είπε ο Ερντογάν.

Η ετήσια σύνοδος κορυφής του NATO θα διεξαχθεί στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, την 11η και τη 12η Ιουλίου. Από τις Βρυξέλλες, ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφέρθηκε στην πρόοδο που σημειώθηκε στις επαφές του στην Άγκυρα, δηλώνοντας ότι οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε εποικοδομητικό κλίμα. Τόνισε επίσης ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί με σκοπό να επιτευχθεί η ταχύτερη δυνατή επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.