Θανατηφόρες διαδηλώσεις στην Κένυα | Τρεις νεκροί και αντιδράσεις για το κόστος ζωής και τους φόρους

Θανατηφόρες διαδηλώσεις στην Κένυα | Τρεις νεκροί και αντιδράσεις για το κόστος ζωής και τους φόρους

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κένυα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που διοργάνωσε η αντιπολίτευση, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το υψηλό κόστος ζωής και τους νέους φόρους που επιβλήθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή. Νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές ανέφεραν αυτή την πληροφορία το περασμένο Σάββατο.
Στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι, η κενυατική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα κατά της οχηματοπομπής του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Ράιλα Οντίνγκα, καθώς έλαβαν χώρα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εκεί. Επίσης, χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν πολίτες στις πόλεις Μομπάσα (νότια) και Κισούμου (δυτικά).


"Έχουμε έναν ακόμα θάνατο που αυξάνει τον αριθμό των νεκρών σε δύο μετά τις χθεσινές διαδηλώσεις", ανέφερε ο Τζορτζ Ρέι, αξιωματούχος του νοσοκομείου Τζαραμόγκι Ογκίνγκα Οντίνγκα στην Κισούμου, που αποτελεί προπύργιο της αντιπολίτευσης κοντά στη λίμνη Βικτόρια. Ένα άλλο μέλος του ιδίου ιατρικού προσωπικού ανέφερε ότι ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του από σφαίρα την προηγούμενη ημέρα.
Πηγές της αστυνομίας, αναφέροντας πληροφορίες από το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφεραν επίσης ότι ένας τρίτος άνθρωπος, που τραυματίστηκε από σφαίρες, πέθανε σε νοσοκομείο στην κομητεία Μιγκόρι (νοτιοδυτικά). Μια άλλη αστυνομική πηγή επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.