Θανατηφόρο επεισόδιο σε φυλακές της Ονδούρα - Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από πυρά σωφρονιστικών υπαλλήλων

Θανατηφόρο επεισόδιο σε φυλακές της Ονδούρα - Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από πυρά σωφρονιστικών υπαλλήλων

Επεισόδια εκδηλώθηκαν σε φυλακές στην Ονδούρα, όπου ένας φυλακισμένος έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από πυρά υπαλλήλων του σωφρονιστικού συστήματος.
Νεκρός είναι ένας 42χρονος κατάδικος, που εκτίει ποινή φυλάκισης 22 ετών για δολοφονία. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Σωφρονισμού (INP), ο βαρυποινίτης προσπάθησε να δραπετεύσει το περασμένο Σάββατο, μαζί με άλλους συναδέλφους του, από τη φυλακή Ντάνλι, περίπου 70 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Τεγκουσιγκάλπα.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι φυγάδες προσπάθησαν να βάλουν φωτιά και, εκμεταλλευόμενοι την αναταραχή, επιχείρησαν να πηδήξουν τον φράχτη. Ωστόσο, εντοπίστηκαν από τους φύλακες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν ανοίγοντας πυρ για να τους σταματήσουν.
Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι τρεις κρατούμενοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, αλλά ένας από αυτούς δεν κατάφερε να επιζήσει.
Περισσότεροι από χίλιοι κρατούμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε φυλακές της Ονδούρας τα τελευταία 20 χρόνια. Το 2012, μια πυρκαγιά στη φυλακή Κομαγιάγουα (κεντρική φυλακή) προκάλεσε τον θάνατο 362 ανθρώπων.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.