Λιβύη | Η Τρίπολη διαψεύδει τα τουρκικά μέσα για στρατιωτική βάση στις ακτές της

Λιβύη | Η Τρίπολη διαψεύδει τα τουρκικά μέσα για στρατιωτική βάση στις ακτές της

Σε μια κατηγορηματική διάψευση των δηλώσεων που προέβαλαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Τρίπολη ανέλαβε να διαψεύσει τις πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης από την Άγκυρα σε λιμάνι της Λιβύης.

Σε συνομιλία με το Sputnik, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, Μοχάμεντ Χαμουντά, εξέφρασε την αποφασιστικότητά του ότι οι καταγγελίες αυτές είναι απαράδεκτες και αντίθετες προς την πραγματικότητα. "Η είδηση, παρόλο που δημοσιεύθηκε σε τουρκικά και αραβικά ΜΜΕ, δεν διαθέτει αξιόπιστη βάση", υπογράμμισε, όπως μετέφερε η ανταποκρίτρια του OPEN, Μαρία Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Τουρκίας, η Τουρκία είχε ανακοινώσει μια συμφωνία με τη Λιβύη, σύμφωνα με την οποία θα μισθώνονταν για 99 χρόνια το λιμάνι της Χομς στη Λιβύη, προκειμένου να δημιουργηθεί μια στρατιωτική βάση, όπως είχε προηγουμένως αναφέρει το φιλοκυβερνητικό τουρκικό δίκτυο ειδήσεων, TGRT. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η στρατιωτική βάση στην περιοχή αυτή θα στεγάσει τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας.

"Η Τουρκία, με την ισχυρή της στρατιωτική τεχνολογία και τις εντυπωσιακές κινήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο, υπέγραψε μια συμφωνία που αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις, ειδικά για την Ελλάδα", επεσήμανε το δημοσίευμα της TGRT.

Με τη συμφωνία της, η Τουρκία αποκτά το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το λιμάνι της Χομς για 99 χρόνια, δημιουργώντας έτσι μια ισχυρή στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη. Η στρατιωτική βάση αυτή θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του τουρκικού Ναυτικού και των Χερσαίων Δυνάμεων, προσφέροντας παράλληλα προστασία στις τουρκικές θαλάσσιες ζώνες και εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των εμπορικών.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.