Λουκασένκο | H Λευκορωσία δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση επίθεσης

Λουκασένκο | H Λευκορωσία δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση επίθεσης

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ανέφερε ότι η ανάπτυξη ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων στη χώρα του αποτελεί έναν παράγοντα αποτροπής έναντι ενός πιθανού επιτιθέμενου. Παρόλα αυτά, προειδοποίησε ότι η Λευκορωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, εάν κριθεί αναγκαίο.

«Πιστεύω ότι είναι απίθανο κάποιος να θέλει να επιτεθεί σε μια χώρα που διαθέτει τέτοιου είδους όπλα. Αυτά είναι μέσα αποτροπής. Εύχομαι να μην χρειαστεί να λάβω την απόφαση να τα χρησιμοποιήσω στην τρέχουσα κατάσταση, αλλά δεν θα υπάρξει κανένας δισταγμός, αν υπάρξει επίθεση εναντίον μας», δήλωσε ο Λουκασένκο.

Επίσης εξήγησε ότι η ανάπτυξη των τακτικών πυρηνικών όπλων δεν ήταν απόφαση της Ρωσίας, αλλά αίτημα της κυβέρνησης του Μινσκ. Οι δηλώσεις αυτές μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Belta. Αυτή η ανακοίνωση γίνεται μετά την ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι η Ρωσία σκοπεύει να ξεκινήσει την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία μετά τις 7-8 Ιουλίου, μόλις ολοκληρωθούν οι ειδικές αποθηκευτικές εγκαταστάσεις.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.