Ουκρανικός Πόλεμος | Σφοδρές μάχες σε όλη την χώρα για τρίτη μέρα

Ουκρανικός Πόλεμος | Σφοδρές μάχες σε όλη την χώρα για τρίτη μέρα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, σφοδρή μάχη γίνεται στην Οδησσό ανάμεσα στις Ρωσικές δυνάμεις και τον Ουκρανικό στρατό, ενώ η βραδινή προσπάθεια απόβασης απέτυχε. Αντίστοιχα, ο δήμαρχος του Λβιβ ανακοίνωσε πως ο Ουκρανικός στρατός απώθησε απόβαση αερομεταφερόμενων Ρώσω στρατιωτών στη πόλη, ενώ μεγάλες μάχες πραγματοποιούνται στις πόλεις Μαριούπολη, Χερσώνα και Μικολάεβ. Επίσης, οι πόλεις της Μαριούπολης, Πολτάβα και Σούμι έχουν υποστεί σοβαρό βομβαρδισμό από πυραύλους και το Χάρκοβο έγινε στόχος αεροπορικής επιδρομής. Επιπλέον στο Χμελίντσι, οι Ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν Ρωσικό αεροπλάνο, ενώ οι πολίτες του Βασίλκιβ αναφέρουν πως αερομαχίες πήραν μέρος πάνω από την πόλη. Τέλος, ο Ρωσικός στρατός ανακοίνωσε την κατάληψη της Μελιτόπολης.

Στο Κίεβο, η πολιορκία συνεχίζεται από το βράδυ, με σφοδρό βομβαρδισμό και ανταλλαγές πυρών έχουν σημειωθεί σε διάφορα κομμάτια της πρωτεύουσας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως απώθησε Ρωσικά στρατεύματα σε στρατιωτική βάση δυτικά του Κίεβου, ενώ μάχη σημειώθηκε και σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρική ενέργειας βορειοανατολικά της πόλης. Σύμφωνα με το δήμαρχο του Κίεβου, 35 άμαχοι τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς, ενώ το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως 40 πολιτικές υποδομές έχουν χτυπηθεί. 
 
Τέλος, σύμφωνα με την Bild, οι Ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως 3.500 Ρώσοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ άλλοι 200 έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι. Επίσης, ο Ουκρανικός στρατός αναφέρει πως έχει καταστρέψει 14 αεροπλάνα, 8 ελικόπτερα, 102 τανκς και περισσότερα από 530 άλλα στρατιωτικά οχήματα. 
 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.