Ρωσία και Λευκορωσία υπέγραψαν συμφωνία για ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία

Ρωσία και Λευκορωσία υπέγραψαν συμφωνία για ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία

Οι Υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας και της Λευκορωσίας υπέγραψαν σήμερα ένα έγγραφο που αφορά την ανάπτυξη ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με αναφορές ρωσικών μέσων ενημέρωσης, ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, αναφέρθηκε σε έναν "ακήρυκτο πόλεμο" που διεξάγεται από τη Δύση κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Οι δύο χώρες, που είναι στενοί σύμμαχοι με την Ουκρανία, είχαν συμφωνήσει νωρίτερα φέτος να αναπτύξουν μέρος του τακτικού πυρηνικού οπλοστασίου της Μόσχας στη Λευκορωσία. Η απόφαση του Προέδρου Πούτιν να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία προκάλεσε ανησυχία στο ΝΑΤΟ. Ως γνωστόν, ένας εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ είχε περιγράψει τη στάση της Ρωσίας ως "επικίνδυνη και ανεύθυνη".

«Το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε επιφυλακή και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Δεν έχουμε δει μεταβολές στη διάταξη του πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας οι οποίες θα μας οδηγούσαν να μεταβάλουμε τη δική μας. Η αναφορά της Ρωσίας στον διαμοιρασμό των πυρηνικών όπλων (nuclear sharing) του ΝΑΤΟ είναι τελείως παραπλανητική. Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ενεργούν με πλήρη σεβασμό των διεθνών τους δεσμεύσεων. Η Ρωσία έχει συστηματικά παραβιάσει τις δικές της δεσμεύσεις που απορρέουν από την διαδικασία ελέγχου των εξοπλισμών, πιο πρόσφατα διακόπτοντας την συμμετοχή της στην Συνθήκη New START.», είχε δηλώσει εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.