Σουδάν | Ένταση και σφοδρές συγκρούσεις στην πρωτεύουσα - Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί

Σουδάν | Ένταση και σφοδρές συγκρούσεις στην πρωτεύουσα - Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτικών δυνάμεων παίρνουν μέρος στην πρωτεύουσα του Σουδάν, με αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού να εντείνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι κάτοικοι της περιοχής ενημερώνουν για αυτήν την αναζωπύρωση των εχθροπραξιών, καθώς ο στρατός επιχειρεί να απωθήσει τους αντιπάλους παραστρατιωτικούς που έχουν αντιμετωπίσει εδώ και περισσότερο από έναν μήνα.

Οι επιθέσεις από αεροπλάνα και οι βομβαρδισμοί από τις συγκρούσεις και τις εκρήξεις ακούγονταν ακόμη και στο νότιο Χαρτούμ, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν έντονες επιθέσεις στις περιοχές των γειτονικών πόλεων Μπάχρι και Ομντουρμάν, όπως μαρτύρησαν αυτόπτες μάρτυρες. Οι μάχες μεταξύ του στρατού και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης έχουν προκαλέσει αναταραχή και σε άλλες περιοχές της χώρας, ιδίως στη δυτική περιοχή του Νταρφούρ, όμως επικεντρώνονται στο Χαρτούμ. 

Οι μάχες έχουν αναγκάσει περίπου 200.000 ανθρώπους να διαφύγουν σε γειτονικές χώρες ενώ περισσότεροι από 700.000 έχουν εκτοπιστεί μέσα στο Σουδάν, προκαλώντας μια ανθρωπιστική κρίση που απειλεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.