Συλλήψεις από την FSB | Ρωσίδα ύποπτη για συγκέντρωση πληροφοριών για κρίσιμες εγκαταστάσεις

Συλλήψεις από την FSB | Ρωσίδα ύποπτη για συγκέντρωση πληροφοριών για κρίσιμες εγκαταστάσεις

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε μια γυναίκα από τη Ρωσία η οποία θεωρείται ύποπτη για τη συγκέντρωση πληροφοριών για κρίσιμες εγκαταστάσεις κατ' εντολήν των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Η FSB δεν αποκάλυψε την ακριβή ταυτότητα αυτής γυναίκας, αλλά σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οπτικό υλικό από μια κάμερα ασφαλείας που προσήλθε από την FSB δείχνει την ύποπτη να χρησιμοποιεί το κινητό της τηλέφωνο για να βιντεοσκοπήσει την περιοχή κοντά σε ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στην πόλη Ούλιχ της περιφέρειας Γιάροσλαβ, βορείως της Μόσχας.
Στη συνέχεια, η γυναίκα φαίνεται να συλλαμβάνεται στο γραφείο της από ένοπλους άνδρες της FSB και αστυνομικούς πράκτορες. Το Σάββατο, ένα δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα για την κράτησή της για δύο μήνες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Το ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο Baza, το οποίο πολλές φορές δημοσιεύει υλικό από την FSB, δημοσίευσε ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα στην ύποπτη γυναίκα και έναν Ουκρανό που υποτίθεται ότι είναι ο συντονιστής, στα οποία η γυναίκα συμφωνεί να προσφέρει τις γεωγραφικές συντεταγμένες τοπικών σιδηροδρομικών γραμμών, γραφείων στρατολογίας και του υδροηλεκτρικού εργοστασίου.
Στα μηνύματα, την αυθεντικότητα των οποίων δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί από το Reuters, η ύποπτη αναφέρει ότι επιθυμεί ουκρανικά drones να επιτεθούν στην εσωτερική Ρωσία για να υπονομευθεί η υποστήριξη προς τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.