Συνάντηση Πούτιν - Πριγκόζιν | Επίσκεψη μετά την ανταρσία και εξαγγελία στήριξης από την οργάνωση Wagner

Συνάντηση Πούτιν - Πριγκόζιν | Επίσκεψη μετά την ανταρσία και εξαγγελία στήριξης από την οργάνωση Wagner

Ο Ρώσος πρόεδρος Πόύτιν συναντήθηκε με τον επικεφαλής της οργάνωσης μισθοφόρων Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, πέντε ημέρες μετά την ανταρσία, στις 29 Ιουνίου, όπως αποκάλυψε το Κρεμλίνο τη Δευτέρα (10.07.23).
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο Πούτιν προσκάλεσε 35 άτομα στη συνάντηση, συμπεριλαμβανομένων διοικητών μονάδων και ότι η συνάντηση διήρκεσε τρεις ώρες. Οι διοικητές της Wagner εξέφρασαν στον Πούτιν την πίστη τους ως στρατιώτες του και την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για λογαριασμό του, όπως ανέφερε ο Πεσκόφ.

Η σύντομη ανταρσία υπό τον Πριγκόζιν, κατά την οποία οι μαχητές της Wagner απέκτησαν τον έλεγχο της πόλης Ροστόφ στο νότιο τμήμα της Ρωσίας, έφεραν αντιμέτωπο τον Πούτιν με την πιο σοβαρή πρόκληση από την ανάληψη της εξουσίας του.
Η ανταρσία τελείωσε με συμφωνία που διαμεσολάβησε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο. Έκτοτε, ο Πούτιν ευχαρίστησε τον στρατό του και τις δυνάμεις ασφαλείας για τον αποτρεπτικό ρόλο τους στην αποτροπή χάους και εμφύλιου πολέμου.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.