Σύνοδο κορυφής για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης σχεδιάζει η Βρετανία

Σύνοδο κορυφής για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης σχεδιάζει η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα φιλοξενήσει μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης (AI) εντός του τρέχοντος έτους. Αυτό το σημαντικό γεγονός θα προκύψει από τις συζητήσεις που θα διεξαχθούν ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στην προγραμματισμένη συνάντησή τους την Πέμπτη.

«Η τεχνητή νοημοσύνη διαθέτει απίστευτη δύναμη να μεταμορφώσει τις ζωές μας προς το καλύτερο. Οφείλουμε όμως να βεβαιωθούμε ότι θα αναπτυχθεί και θα χρησιμοποιηθεί με πλήρη ασφάλεια» δήλωσε ο Σούνακ στο περιθώριο επίσκεψής του στον Λευκό Οίκο. «Στη διάρκεια της ιστορίας δεν έχουμε πάψει να δημιουργούμε νέες επαναστατικές τεχνολογίες που έχουμε χρησιμοποιήσει για το καλό της ανθρωπότητας. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε ξανά» πρόσθεσε.

Η προγραμματισμένη σύνοδος κορυφής για το φθινόπωρο θα συγκεντρώσει χώρες με παρόμοια προσέγγιση με στόχο να θεσπίσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού. Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, θα διερευνηθούν οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη και θα ληφθεί κατάλληλη συντονισμένη δράση, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν και ο πρωθυπουργός Σούνακ θα συναντηθούν την Πέμπτη για τέταρτη φορά σε τέσσερις μήνες, με στόχο να συντονίσουν τις προσεγγίσεις τους σε κρίσιμες και αναδυόμενες τεχνολογίες, με έμφαση στην ενίσχυση της οικονομικής ασφάλειας, αναφέρουν βρετανοί και αμερικανοί αξιωματούχοι.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.