Ο Silvester Stallone πρωταγωνιστεί σε αυτό το σκληρό, τολμηρά φιλόδοξο δράμα που αποκαλύπτει δυναμικά ένα σημαντικό κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας.

Ο Silvester Stallone πρωταγωνιστεί σε αυτό το σκληρό, τολμηρά φιλόδοξο δράμα που αποκαλύπτει δυναμικά ένα σημαντικό κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας. Το F.I.S.T είναι μια ταινία του 1978 σε σκηνοθεσία του Norman Jewison(In the heat of the Night 1967) .  Στο F.I.S.T. , ο Stallone διάλεξε μια ταινία  που του ταίριαζε με έναν μεγάλο σκηνοθέτη , σεναριογράφο στα όρια του σταρ (Joe Eszterhas, του οποίου το μέλλον θα περιλαμβάνει το Flashdance και το Basic Instinct) και βετεράνους ηθοποιούς όπως ο Rod Steiger, ο Peter Boyle και ο Tony Lo Bianco.

Σε αυτή την ταινία, ο Stallone υποδύεται έναν εργάτη αποθήκης στο Κλίβελαντ, ονόματι Johnny Kovak, ο οποίος εμπλέκεται στην ηγεσία του εργατικού συνδικάτου της φανταστικής «Federation of Inter State Truckers» και διαπιστώνει ότι πρέπει να θυσιάσει τις αρχές του καθώς προχωρά στο σωματείο και προσπαθεί να επεκτείνει την επιρροή του.

Η United Artists προσέλαβε τον Joe Eszterhas(Flashdance, Jagged Edge, Basic Instinct, Sliver και Showgirls) για να γράψει ένα σενάριο για το εργατικό κίνημα το 1974 αφού ο διευθυντής του στούντιο Gene Corman  διάβασε τα άρθρα του για το θέμα στο Rolling Stone. Ο Eszterhas, ο οποίος δεν είχε γράψει ποτέ ξανά σενάριο, έγραψε ένα δοκίμιο 40 σελίδων για την ιστορία των εργατικών συνδικάτων στην αμερικανική μεσοδυτική περιοχή. Ο Arthur B. Krim προσέλαβε τον Norman Jewison στη θέση του σκηνοθέτη . Ο Eszterhas αρχικά οραματιζόταν τον ρόλο του Kovak με τον Jack Nicholson, αλλά ο Sylvester Stallone επιλέχτηκε τελικά. Ο Sylvester Stallone ξαναέγραψε το σενάριο του Joe Eszterhas, λέγοντας: "Ο Joe Eszterhas έγραψε ένα σενάριο που ήταν σχεδόν 400 σελίδες και ήταν περισσότερο μυθιστόρημα παρά σενάριο με δυνατότητα λήψης. Ο Stallone έλαβε 350.000 δολάρια για την υποκριτική και 150.000 δολάρια για το σενάριο.

Μια σειρά από άλλους γνωστούς ηθοποιούς που εμφανίστηκαν στο F.I.S.T. μεταξύ αυτών ήταν οι Kevin Conway, o βραβευμένος με Όσκαρ Rod Steiger (1967 καλύτερος ηθοποιός, In the Heat of the Night), ο Peter Boyle , ο Brian Dennehy( Θα ξανασυμπρωταγωνιστήσει με τον Stallone στο Rambo : First Blood  1982) και ο Anthony Kiedis, ο οποίος έγινε ο ιδρυτής τραγουδιστής του συγκροτήματος Red Hot Chili Peppers .Πέντε χρόνια αργότερα, εμφανίστηκε σε έναν μικρό ρόλο χρησιμοποιώντας το καλλιτεχνικό του όνομα Cole Dammett, ένα φόρο τιμής στο καλλιτεχνικό όνομα Blackie Dammett που χρησιμοποιούσε ο ηθοποιός πατέρας του. Η ταινία ήταν επιτυχημένη, με εισπράξεις 20.388.920 δολαρίων με προϋπολογισμό 8 εκατομμυρίων δολαρίων, αν και δεν ήταν τόσο επιτυχημένη όσο η προηγούμενη ταινία του Stallone,  Rocky (1976).

Πλοκή: Ο χαρισματικός Johnny Kovak εντάσσεται στο τμήμα ενός εργατικού συνδικάτου στο Κλίβελαντ τη δεκαετία του 1930 και ανεβαίνει μέσα από την οργάνωση. Καθώς η δύναμή του μεγαλώνει, οι μέθοδοί του γίνονται πιο ασταθείς και ένας γερουσιαστής οργανώνει μια εκστρατεία για να ερευνήσει τους πιθανούς δεσμούς του με τη Μαφία.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.