Η ζωή και η δράση του Βασίλη Παλαιοκώστα στο στόχαστρο του Χόλιγουντ

Η ζωή και η δράση του Βασίλη Παλαιοκώστα στο στόχαστρο του Χόλιγουντ

Η απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές του Κορυδαλλού το 2009, με ελικόπτερο, αποτελεί μια από τις πιο εντυπωσιακές και κινηματογραφικές σκηνές που έχουν καταγραφεί στην ιστορία της Ελλάδας. Η ιστορία του Παλαιοκώστα, που παραμένει άφαντος από τότε, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του Χόλιγουντ, με τουλάχιστον πέντε πασίγνωστα στούντιο να διεκδικούν τα δικαιώματα για την παραγωγή ταινίας ή σειράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η εταιρεία παραγωγής Kaleidoscope, η οποία κατέχει τα δικαιώματα της ιστορίας του Παλαιοκώστα, έχει δεχθεί προτάσεις από τα στούντιο Paramount, Warner Bros., Universal, Disney και Netflix. Η τελική απόφαση για το είδος της παραγωγής, ταινία ή σειρά, θα ληφθεί από το στούντιο που θα καταφέρει να εξασφαλίσει τα δικαιώματα. Ο υπεύθυνος επιχειρηματικών υποθέσεων της Kaleidoscope, Κωνσταντίνος Λινός, δήλωσε στο Mega ότι η ιστορία του Παλαιοκώστα έχει όλα τα στοιχεία για να γίνει μια επιτυχημένη ταινία ή σειρά. "Έχει κινηματογραφικές αποδράσεις, ληστείες και απαγωγές, με πρωταγωνιστές που θα μπορούσαν να βγουν από το central casting", είπε ο κ. Λινός.

Παλαιοκώστας - βιβλίο: Η απόδραση και η ζωή του - Ο επικηρυγμένος ληστής,  γράφει για όλα (vid) | Alphafreepress.gr

Ο Έλληνας "φαντομάς" παραμένει άφαντος από το 2009 και τα σενάρια για το που βρίσκεται δίνουν και παίρνουν. Σύμφωνα με τον κ. Λινό, υπάρχουν εικασίες ότι ο Παλαιοκώστας βρίσκεται στα Βαλκάνια, ενώ άλλοι λένε ότι ζει στο Άμστερνταμ και έχει φάρμα με τουλίπες. Η ταινία ή σειρά για τη ζωή και τη δράση του Βασίλη Παλαιοκώστα αναμένεται να έχει διεθνή απήχηση, καθώς η ιστορία του έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και εκτός Ελλάδας.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.