Θ. Πλεύρης για τα σχολεία | "Θεωρώ πως η μάσκα θα πρέπει να παραμείνει σαν σύσταση" (βίντεο)

Θ. Πλεύρης για τα σχολεία | "Θεωρώ πως η μάσκα θα πρέπει να παραμείνει σαν σύσταση" (βίντεο)
Το πρωί της Δευτέρας 29 Αυγούστου, ο υπουργός υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega για τις καταγγελίες που γίνονται σχετικά με τις καθυστερήσεις ασθενοφόρων στην επαρχία, για την έλλειψη προσωπικού, για τα σχολεία, τον προσωπικό ιατρό και την εξωσωματική γονιμοποίηση:
 
"Στα ασθενοφόρα έχουμε δύο επίπεδα. Πρώτα απ’ όλα το κομμάτι του εξοπλισμού που εκεί δεν έχουμε πρόβλημα, έχει γίνει ανανέωση του στόλου σε μεγάλο βαθμό, αλλά έχουμε και οχήματα και το δεύτερο είναι το κομμάτι των διασωστών, όπου σε νησιωτικές περιοχές έχουν πράγματι μεγάλη ζήτηση. Το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε 130 επιπλέον διασώστες και παράλληλα έχει δοθεί η δυνατότητα η δευτερογενείς διακομιδές, δηλαδή αυτές που γίνονται από το νοσοκομείο σε σπίτι και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, να μπορούν να γίνονται και από ιδιωτικές εταιρείες, τις οποίες πληρώνει το κράτος. Τα νησιά έχουν το εξής πρόβλημα: έχουν τον κόσμο που πρέπει να καλύπτεται το χειμώνα και το αντίστοιχο του καλοκαιριού. Για το 4μηνο, Ιούνιος – Σεπτέμβριος δώσαμε 1.500 ευρώ παραπάνω το μήνα στους ιατρούς που πήγαν από την Αθήνα στα νησιά. Αρκετοί δεν έφυγαν από την πρωτεύουσα λόγω της πανάκριβης στέγασης στα νησιά.
 
Το υπουργείο μας βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας για τη λειτουργία των σχολείων. Θεωρώ πως τα τεστ πρέπει να είναι στοχευμένα και το κομμάτι της μάσκας να παραμείνει στη σύσταση και όχι στην υποχρεωτικότητα.
 
Θέλουμε να διευρυνθεί η κάλυψη των φαρμάκων στις εξωσωματικές. Συζητείται ήδη η στήριξη αναφορικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση να αφορά και παραπάνω από τη μία φορά. Το υπουργείο επιθυμεί να προσφέρει βοήθεια και στο κομμάτι της κρυοσυντήρησης, όπου αυτή τη στιγμή δεν παρέχεται καμία οικονομική βοήθεια. Υπάρχει πρόβλεψη να επιδοτηθεί και η κρυοσυντήρηση. Θέλουμε να δοθούν οικονομικά κίνητρα.
 
Αυτή τη στιγμή έχουμε 3.200 γιατρούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, εκ των οποίων οι 2.200 είναι ιδιώτες. Από 1/1/2023 που θα μπει το πρόγραμμα σε πλήρη εφαρμογή θα είναι μία σημαντική βοήθεια για τους συμπολίτες που βρίσκονται σε πιο αδύναμη θέση. Στο οικογενειακό γιατρό, οι ασθενείς δε θα πληρώνουν τίποτα, ούτε την επίσκεψη. Το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο γιατρός θα είναι να ενημερώνει το ιατρικό φάκελο του ασθενούς και έτσι θα έχουμε μία πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα".
 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.