Είναι οριστκό! | Επαναληπτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου

Είναι οριστκό! | Επαναληπτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου

Επίσημα ανακοινώθηκε σήμερα ότι η χώρα προχωρά προς τις εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών, ενημέρωσε επίσημα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, για την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης με την υπάρχουσα Βουλή. Ως αποτέλεσμα, ο Μητσοτάκης θα επιστρέψει τη διερευνητική εντολή στο απόγευμα, όπως την είχε λάβει από την Πρόεδρο Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Νίκο Ανδρουλάκη, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, και τον Κυριάκο Βελόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, ως μέρος της διερευνητικής του εντολής.

Στην επικοινωνία του, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη σχηματισμό κυβέρνησης με την παρούσα Βουλή και εξέφρασε την πρόθεσή του να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα.

Επίσης, ο πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς την πρόταση να προωθηθεί η σύγκληση και διάλυση της νέας Βουλής για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απόφασή του να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή που έλαβε από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ανέφερε επίσης ότι στοχεύει στη διεξαγωγή δεύτερων εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι η περίοδος προεκλογικής εκστρατείας θα είναι γόνιμη και θα επιτρέψει στον λαό να αποφασίσει για το ποια κυβέρνηση θέλει για την επόμενη τετραετία. Εξέφρασε επίσης την πρόθεσή του να συζητήσουν περισσότερο για μείζονα θέματα που επηρεάζουν τη νέα γενιά, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η κλιματική αλλαγή.

Με αυτές τις εξελίξεις, η πολιτική σκηνή της χώρας ετοιμάζεται για μια νέα εκλογική διαδικασία και τη διεκδίκηση της εξουσίας στις προσεχείς εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.