Δίκη Άλκη Καμπανού | "Έδρασαν σαν εγκληματική οργάνωση. Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν"

Δίκη Άλκη Καμπανού | "Έδρασαν σαν εγκληματική οργάνωση. Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν"

Με την κατάθεση του Αριστείδη Καμπανού, πατέρα του αδικοχαμένου Άλκη, ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 24 Ιανουαρίου η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης, ο κ. Καμπανός μίλησε για το υιό του, καθώς και για τις επιπτώσεις που είχε ο θάνατός του σε εκείνον και τη γυναίκα του: "Ήταν ο πνευματικός μου πατέρας. Η φωνή της συνείδησής μου. Μου έδειχνε πώς να συμπεριφέρομαι στον κόσμο. Να μην εκνευρίζομαι. Να αγαπώ τα ζώα. Ποτέ δεν άκουσα άσχημη λέξη. Αυτός ήταν ο Άλκης. Η τελευταία επικοινωνία που είχα με τον γιο μου ήταν νωρίς το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου του 2022. Μου είπε ότι ήταν στη φοιτητική λέσχη για φαγητό και μετά θα πήγαινε για διάβασμα. Ο αδερφός μου επικοινώνησε στις 3 τα ξημερώματα για να μου πει το περιστατικό. Δεν ήξερα τίποτα για κανέναν τους, τα έμαθα από τη δικογραφία.

Εγώ θα μιλήσω για το παιδί μου. Τον γιο μου τον γνώρισα καλύτερα μέσα από όλα τα γράμματα που έλαβα από συμμαθητές και δασκάλους του. Άλλαζε συνέχεια σχολεία γιατί είμαι στρατιωτικός αλλά προσαρμοζόταν συνέχεια. Δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Δεχόμασταν ευμενείς χαρακτηρισμούς για την ποιότητα του Άλκη. Ο γιος μου ήταν απλά φίλαθλος του Άρη. Συνολικά, να είχε πάει στο γήπεδο απλά πέντε φορές. Δεν ήταν οργανωμένος οπαδός. Απλά αγαπούσε τον Άρη. Πιστεύω ότι οι 12 κατηγορούμενοι δούλευαν σαν εγκληματική οργάνωση. Υπάρχει αρχηγός με μέλη και όπλα. Φαίνεται ότι ήταν προσχεδιασμένο από το γεγονός ότι άφησαν τα μισά κινητά στον σύνδεσμο για να μην εντοπιστούν από την αστυνομία. Χτύπησαν γρήγορα, ήξεραν ότι υπάρχουν ομάδες ατόμων που υποστηρίζουν τον Άρη στην περιοχή. Κινήθηκαν σε φάλαγγα, σε αυτοκίνητα των τριών. Η απεμπλοκή τους από τον χώρο πάλι έγινε γρήγορα.

Δεν ξέρω πού είναι ο ψυχισμός του ανθρώπου και φτάσαμε σε αυτό εδώ το σημείο. Κανένας από τους 12 δεν παραδέχεται ότι χτύπησε τον Άλκη. Αφού δεν το είπαν στην προανάκριση, ας αποκαλύψουν εδώ ποιο ήταν αυτό το άτομο. Ήταν περισσότεροι από τα παιδιά, οπλισμένοι και αυτοί δε θα μπορούσαν να αντιδράσουν. Σκοπός τους ήταν ότι ήθελαν να σκοτώσουν. Ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω μέσα μου πώς νιώθω για τους κατηγορουμένους. Συγγνώμη σημαίνει ότι συμφωνούν με τη γνώμη μου, δηλαδή ότι κατέστρεψαν τη ζωή του Άλκη αλλά και τη ζωή μιας οικογένειας".

Να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της κατάθεσης, οι 12 είχαν σκυμμένα τα κεφάλια τους.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.