Ν. Δένδιας | "Η Τουρκική προκλητικότητα αποτελεί απόλυτη τεκμηρίωση των Ελληνικών επιχειρημάτων" (βίντεο)

Ν. Δένδιας | "Η Τουρκική προκλητικότητα αποτελεί απόλυτη τεκμηρίωση των Ελληνικών επιχειρημάτων" (βίντεο)

Το πρωί της Τρίτης 24 Μαΐου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σχολίασε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ την επίθεση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι:

"Θα πρότεινα να μείνουμε στη σοφή απάντηση που δόθηκε χθες από Ελληνικής πλευράς. Δεν υπάρχει λόγος να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο ή να μπούμε στη διαδικασία απαντήσεων. Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Κογκρέσο ήταν εξαιρετική, ωστόσο δεν ειπώθηκε κάτι εκτός ορίων των πάγιων Ελληνικών θέσεων, επομένως δεν κατανοώ την Τουρκική αντίδραση.

Η Τουρκία μερικές φορές διαπραγματεύεται με ιδιόρρυθμο τρόπο, εκτός της συνήθους διπλωματικής πρακτικής, αλλά δε θα εξηγήσουμε την τοποθέτηση του Τούρκου προέδρου. Εμείς αναφερόμαστε με σεβασμό στον κ. Ερντογάν, όπως αρμόζει σε όλους του ηγέτες, Εμείς δεν ακολουθούμε την οξύτητα, ούτε αντιδρούμε με τρόπο που θα επιβάλει η άλλη πλευρά. Εμείς έχουμε τις δικές μας θέσεις. Δε θα πέσουμε στην παγίδα της όξυνσης, αν το κρίνουμε, θα οξύνουμε επειδή η Ελληνική κυβέρνηση το αποφασίζει. Η Τουρκική προκλητικότητα αποτελεί απόλυτη τεκμηρίωση των Ελληνικών επιχειρημάτων, καθώς επιβεβαιώνει αυτά που λέμε. Διάλογος με καθεστώς ύβρεων, έχει μια δυσχέρεια, για να το πω κομψά. Έχουμε διατυπώσει την επιθυμία να υπάρχει επικοινωνία, αλλά δεν μπορεί να γίνει διάλογος, όταν έχουμε υπερπτήσεις.

Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση να συνομιλεί με φίλους μας η Τουρκία, δε θέλουμε να αποκλείσουμε την Τουρκία από τίποτα, αλλά πρέπει να παίξει σύμφωνα με τους κανόνες. Ο αγωγός θα κριθεί στη βάση οικονομικών στοιχείων. Το γεωπολιτικό επιχείρημα έχει απαντηθεί. Δε ζούμε την καλύτερη φάση στα Ελληνοτουρκικά, είχαμε την προσδοκία ότι θα μπαίναμε σε φάση μη όξυνσης, αλλά οι προσδοκίες δεν επαληθεύτηκαν. Εμείς δε θα ανεχθούμε την παραβατικότητα, θα υπερασπιζόμαστε το Διεθνές Δίκαιο και θα προβάλουμε την τουρκική παραβατικότητα για να δείξουμε στους εταίρους μας ότι η Ελλάδα απειλείται."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.