Δίκη Λιγνάδη | "Υπήρχε ψυχολογική πίεση, πέρα από τη σωματική" κατέθεσε ο τέταρτος μάρτυρας

Δίκη Λιγνάδη | "Υπήρχε ψυχολογική πίεση, πέρα από τη σωματική" κατέθεσε ο τέταρτος μάρτυρας

Την Τρίτη 24 Μαΐου, η δίκη του πρώην διευθυντή του εθνικού θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, συνεχίστηκε με την κατάθεση του τέταρτου καταγγέλλοντα, ο οποίος κατέθεσε πως ήταν μπροστά στον βιασμό που πήρε μέρος στο σπίτι του  Λιγνάδη. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια εξέτασης του μάρτυρα, ακολούθησε ο εξής διάλογος:

"Μάρτυρας : Βλέπω τον κατηγορούμενο να μπαίνει γρήγορα στο δωμάτιο, γυμνό και να ορμάει καταπάνω μας. Πιάνει τον Παύλο, κατεβάζει το παντελόνι και εισχωρεί μέσα του. Πάνω μου. Ήρθε πολύ γρήγορα με βία. Έφυγα τρέχοντας, φοβήθηκα, είχα παγώσει, έπαθα σοκ. Δεν πίστευα αυτό που είχε συμβεί. Οι άλλοι δεν κατάλαβαν κάτι. Σκεφτόμουν εάν ήταν φυσιολογικό ή όχι

Πρόεδρος : Τι εννοείτε;

Μάρτυρας : Όλο αυτό που είδα.

Πρόεδρος : Σας φαινόταν φυσιολογικό;

Μάρτυρας : Όχι. Φοβήθηκα. Μπορούσε να μου κάνει κι εμένα κακό. Το έβλεπα να γίνεται. Δεν το συζήτησα με κανέναν. Το μόνο που μπόρεσα να παρατηρήσω στη συμπεριφορά του φίλου μου, του Π. ήταν, να έχει αποστροφή, να δείχνει πόνο.

Πρόεδρος : Εσείς τι καταλάβατε;

Μάρτυρας : Ήταν βιασμός."

Νωρίτερα είχε ολοκληρώσει την κατάθεσή του ο τέταρτος μάρτυρας, καταγγέλλοντας, λέγοντας ότι:

"Μάρτυρας : Η άσκηση ψυχολογικής πίεσης υπήρχε από τον κατηγορούμενο, ανέκαθεν, ανεξάρτητα από τις πράξεις που υπέστην. Στις πράξεις που περιγράφω υπήρχε και σωματική βία.

Αλέξης Κούγιας : Όταν λέτε στην κατάθεση σας ήμουν πειθήνιος, δεν αντιδρούσα είναι αλήθεια;

Μάρτυρας : Το πειθήνιος είναι ότι δεν κρατάω αντίσταση, ούτε αντιδράω. Τα περιστατικά που έχω βιώσει είχαν βία μέσα."

Επιπλέον, ο συνήγορος του Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο για να εξεταστεί η δημοσιογράφος της πρωινής εκπομπής Χαμογέλα και Πάλι, στην οποία είχε δώσει συνέντευξη ο τρίτος μηνυτής ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί στη δίκη και διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του, με το αίτημα να απορρίπτεται από την εισαγγελία. Τέλος, η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Μαΐου.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.