Χειρόφρενο στα τρένα στις 17 Απριλίου - Πανελλαδική κινητοποίηση έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ

Χειρόφρενο στα τρένα στις 17 Απριλίου - Πανελλαδική κινητοποίηση έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ

Σήμα "stop" στα τρένα βάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΟΣΤ-ΜΣΤ), συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 17 Απριλίου. Οι σιδηροδρομικοί καλούν σε δυναμική παρουσία στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, αλλά και στις υπόλοιπες συγκεντρώσεις που θα διοργανωθούν σε όλη τη χώρα. Η ΟΣΤ-ΜΣΤ καλεί όλους τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο να στηρίξουν την απεργία και να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις.

Στόχος της κινητοποίησης είναι η διεκδίκηση:

  • Αύξησης μισθών: Ζητούν μισθολογικές αυξήσεις για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής.
  • Μόνιμων προσλήψεων: Φωνάζουν "όχι" στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερές συνθήκες εργασίας.
  • Ελεύθερων διαπραγματεύσεων: Θέλουν να έχουν λόγο στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να διαπραγματεύονται τα δικαιώματά τους.
  • Αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου: Ζητούν επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα, αναβάθμιση του τροχαίου υλικού και αποκατάσταση των υποδομών που έχουν πληγεί από τις θεομηνίες.
  • Βελτίωσης των συνθηκών εργασίας: Διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον σιδηροδρομικό κλάδο.

 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.