Παπαθανάσης | Ανακοίνωσε 4 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Παπαθανάσης | Ανακοίνωσε 4 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν 4 δισεκατομμύρια ευρώ ειδικά για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Κατά την παρουσίασή του στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, επεσήμανε τα κύρια αναπτυξιακά μέτρα της χώρας, τα οποία περιλαμβάνουν το Ταμείο Ανάκαμψης με 36 δισεκατομμύρια ευρώ, το ΕΣΠΑ με 26 δισεκατομμύρια ευρώ ειδικά επικεντρωμένα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την Κοινή Αγροτική Πολιτική με 19 δισεκατομμύρια ευρώ και το Εθνικό Πρόγραμμα με 14 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εστίασε επίσης σε συγκεκριμένα προγράμματα, όπως το πρόγραμμα "Σπύρος Δοξιάδης" για τον προκαρκινικό έλεγχο, τα φωτοβολταϊκά πάνελ στη γεωργία, το πρόγραμμα "Εξοικονομώ" για τα νοικοκυριά, και το πρόγραμμα για την αγροτική ανάπτυξη και μεταποίηση. Επίσης, ανέφερε το νέο πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ που προβλέπει εγγυήσεις έως και 80% του δανείου και επιδότηση του επιτοκίου με 2 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ το 40% του δανείου είναι άτοκο σε περίπτωση επιλογής της επιδότησης του επιτοκίου.

Τέλος, υπογράμμισε τη μείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ και το πρωτογενές πλεόνασμα που αναμένεται να καλύψει τις πληρωμές των δανείων της χώρας, εκφράζοντας την πεποίθησή του για την επίτευξη του στόχου για αυξημένες ξένες επενδύσεις.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.