Γ. Οικονόμου | Η οπαδική βία είναι μια μεγάλη και ανοιχτή πληγή στην ελληνική κοινωνία

Γ. Οικονόμου | Η οπαδική βία είναι μια μεγάλη και ανοιχτή πληγή στην ελληνική κοινωνία

Ακολουθούν σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega» και τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

Για τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για μια τραγική εξέλιξη. Η Αστυνομία είμαι βέβαιος ότι θα κάνει τη δουλειά της σωστά και θα οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους ενόχους.  Πέρα όμως από αυτό που είναι προτεραιότητα, για μια ακόμη φορά, δυστυχώς, έχουμε μια τραγική εξέλιξη, που συνδέεται με οπαδικά αιτία.  Επιτέλους πρέπει να βάλουμε έναν φραγμό σε αυτόν τον κατήφορο.

Ο Ποινικός Κώδικας το προηγούμενο διάστημα αυστηροποιήθηκε για όλα τα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής. Περιλαμβάνονται, προφανώς, κι αυτά. Η οπαδική βία είναι μια μεγάλη και ανοιχτή πληγή στην ελληνική κοινωνία. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ταυτίζουμε μία ομάδα ή έναν χώρο με τέτοιου είδους δολοφονικές συμπεριφορές και εγκλήματα. Άλλωστε, πόσες ομάδες είναι που έχουν θρηνήσει νεκρούς από τέτοιου είδους πράξεις; Το θέμα είναι να δούμε συνολικά ως κοινωνία πώς θα απομονώσουμε πλήρως αυτές τις συμπεριφορές. Το ζήτημα είναι πώς θα δουλέψουμε όλοι σε επίπεδο νοοτροπίας, σε επίπεδο λογικής, σε επίπεδο συμπεριφοράς για να μην ξαναζήσουμε τέτοια γεγονότα.

Αυτού του τύπου οι λογικές, οι εγκληματικές συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και πρέπει συνολικά να τις αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία σε όλα τα επίπεδα: Στα σχολεία, στις οικογένειες, στο δημόσιο λόγο.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.