"Κίνημα Πετσέτας" | 22 συλλήψεις σε Μύκονο και Πάρο λόγω κατάληψης παραλιών

"Κίνημα Πετσέτας" | 22 συλλήψεις σε Μύκονο και Πάρο λόγω κατάληψης παραλιών

Συνολικά 22 πρόσωπα βρέθηκαν υπό κράτηση την Πέμπτη, 17 Αυγούστου, από τις αρχές, καθώς εντείνεται η επιχείρηση κατά της παράνομης κατάληψης αιγιαλού σε τρία από τα πιο δημοφιλή νησιά της χώρας, συγκεκριμένα τη Μύκονο, Πάρο και Ρόδο.

Οι συλλήψεις αφορούν ιδιοκτήτες, υπεύθυνους καταστημάτων και νόμιμους εκπροσώπους, που κατηγορούνται για παραβίαση των εν ισχύ κανονισμών. Οι αρχές εντοπίζουν παραβάσεις κατά τη διάρκεια εντατικών ελέγχων που διενεργούνται από την αστυνομία του Νοτίου Αιγαίου.

Οι κύριες κατηγορίες περιλαμβάνουν την κατάληψη του αιγιαλού των ομπρελοκαθισμάτων χωρίς άδεια, την απαγόρευση χρήσης τμήματος της ακτογραμμής λόγω προστατευτικών μέτρων για την αρχαιολογία, καθώς και τον αποκλεισμό της ελεύθερης πρόσβασης στη θάλασσα μέσω της τοποθέτησης ομπρελοκαθισμάτων σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων από την ακτογραμμή.

Στη Μύκονο, η λίστα των συλληφθέντων περιλαμβάνει έναν νόμιμο εκπρόσωπο επιχείρησης και 17 άτομα, που εντοπίστηκαν να εκτελούν εργασίες εγκατάστασης μεταλλικής κατασκευής-εξέδρας σε περιοχή αιγιαλού και παραλίας 380 τ.μ. χωρίς άδεια. Στην Πάρο, οι συλλήψεις αφορούν τον ιδιοκτήτη επιχείρησης που τοποθέτησε 206 σετ ομπρέλες-ανάκλινδρα καταλαμβάνοντας τμήμα αιγιαλού και παραλίας χωρίς άδεια, καθώς και τον προσωρινά υπεύθυνο τουριστικού καταλύματος που τοποθέτησε 12 ομπρέλες και 24 ανάκλινδρα με επιπλέον εμπόδια.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.