Οργή σε χωριό της Αρκαδίας | Χτυπούν άλογα σε αναπαράσταση αλωνίσματος - "Έθιμο" εδώ και μία 20ετία

Οργή σε χωριό της Αρκαδίας | Χτυπούν άλογα σε αναπαράσταση αλωνίσματος - "Έθιμο" εδώ και μία 20ετία

Πέντε άλογα βρέθηκαν στο επίκεντρο ενός εξαιρετικά συζητημένου γεγονότος στο Βαλτεσινίκο της Αρκαδίας, καθώς πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση που αποτυπώνει την παραδοσιακή διαδικασία αλωνίσματος. Η συγκεκριμένη εκδήλωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ μία οικογένεια αποφάσισε να αποχωρήσει, προκειμένου να προστατεύσει τα νεαρά μέλη της από το ακατάλληλο θέαμα. Ο εκπρόσωπος του τοπικού Φιλοζωικού Συλλόγου, δεν δίστασε να αναφέρει ότι δεν υπήρξε καμία μορφή κακοποίησης προς τα ζώα. Παράλληλα, ο Δήμαρχος της Γορτυνίας εξέφρασε την άποψη ότι δεν προκύπτει καμία περίπτωση κακομεταχείρισης από την πλευρά των διοργανωτών.

Η αναπαράσταση του παραδοσιακού αλωνίσματος, όπως παρουσιάστηκε μέσω ενός βίντεο που δημοσίευσε ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης, παρουσίασε πέντε άλογα που συμμετείχαν σε μια διαδικασία, σύμφωνα με την οποία δέχονταν χτυπήματα ώστε να αποδείξουν την αυθεντικότητα της παράδοσης. Οι προβεβλημένες αντιδράσεις και οι συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισήμαναν την ανησυχία για την ακατάλληλη εμφάνιση του γεγονότος.

Παρόλες αυτά, ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης, με τη δημοσίευση του σχετικού βίντεο, αποφάσισε να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την εν λόγω παράδοση που διατηρείται εδώ και αρκετές δεκαετίες στο χωριό της Γορτυνίας. 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.