Forbes | Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο για το 2023. Έξι Έλληνες ανάμεσα τους

Forbes | Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο για το 2023. Έξι Έλληνες ανάμεσα τους

Ο Μπερνάρ Αρνό, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, βρίσκεται στην κορυφή της ετήσιας κατάταξης του περιοδικού Forbes για το 2023, ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με μια εκτιμώμενη περιουσία 211 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο προηγούμενος κάτοχος του τίτλου, ο Έλον Μασκ, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με περιουσία που εκτιμάται στα 180 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon, βρίσκεται στην τρίτη θέση με περιουσία 114 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Άλλοι πλούσιοι επιχειρηματίες στη λίστα περιλαμβάνουν τον Λάρι Έλισον, συνιδρυτή της εταιρείας λογισμικού Oracle, και τον Ουόρεν Μπάφετ. Η Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέρ, η οποία και πέρυσι ήταν η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, βρίσκεται στην ενδέκατη θέση με περιουσία 80,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η κατάταξη βασίζεται κυρίως στις τιμές των μετοχών στο χρηματιστήριο και στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Έξι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου για το 2023 που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό Forbes.

Στην κορυφή των Ελλήνων βρίσκεται η Μαρία Αγγελικούση, επικεφαλής της Angelicoussis Shipping Group, με περιουσία 5,6 δισ. δολαρίων, η οποία είναι και η νεοεισερχόμενη στη λίστα. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Αριστοτέλης (Τέλης) Μυστακίδης με περιουσία 3,2 δισ. δολαρίων, ενώ στην τρίτη θέση είναι ο Φίλιππος Νιάρχος με περιουσία 2,8 δισ. δολαρίων. Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και η οικογένειά του βρίσκονται στην τέταρτη θέση με περιουσία 1,9 δισ. δολαρίων, ενώ η Μαριάννα Λάτση και ο Σπύρος Λάτσης βρίσκονται στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα με περιουσίες 1,6 δισ. και 1,5 δισ. δολαρίων. Συνολικά, οι περιουσίες των Έλληνων δισεκατομμυριούχων που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα φθάνουν τα 16,6 δισ. δολάρια.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.