Σανγκάη - Δεν έχουν τέλος οι σκληρές εικόνες!!! Με δαγκάνες προσπαθούν να οδηγήσουν πολίτες σε κέντρα καραντίνας (βίντεο)

Σανγκάη - Δεν έχουν τέλος οι σκληρές εικόνες!!! Με δαγκάνες προσπαθούν να οδηγήσουν πολίτες σε κέντρα καραντίνας (βίντεο)

Ακραίες εικόνες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από τη Σανγκάη, την πόλη των 15 εκατομμυρίων που έχει τεθεί σε ολικό lockdown, καθώς κάτοικοι που βγαίνουν θετικοί στον κορονοϊό μεταφέρονται σε κέντρα καραντίνας, αρκετές φορές με τη βία, ενώ οι υπόλοιποι πολίτες που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους δεν μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα. Αρχικά, στο παρακάτω βίντεο, όπου πρόβαλε η εκπομπή Από τις Έξι της ΕΡΤ1 την Παρασκευή 15 Απριλίου, κρατικοί υπάλληλοι της Σανγκάης πιάνουν πολίτες με δαγκάνες, ώστε να τους ακινητοποιήσουν και να τους μεταφέρουν σε έναν από τους χώρους που χρησιμοποιούνται για την καραντίνα.

Να σημειωθεί, ότι λίγες μέρες νωρίτερα, είχαμε δει το παρακάτω βίντεο, όπου οι υγειονομικές αρχές της Σανγκάης εισβάλουν στο σπίτι ενός πολίτη για να του κάνουν rapid test και στη συνέχεια να τον μεταφέρουν σε ένα από τα κέντρα. Υπάρχουν και άλλες μαρτυρίες και καταγγελίες για βιαιότητες από τους κρατικούς υπαλλήλους, με αναφορές για ξυλοδαρμούς κατοίκων που δεν ακολουθούν τα μέτρα. 

Ωστόσο, η φρίκη δε σταματάει στις βιαιότητες κατά των ενήλικων πολιτών, καθώς βίντεο ντοκουμέντα βγαίνουν στο διαδίκτυο, όπου δείχνουν ασυνόδευτα μικρά παιδιά που έχουν μεταφερθεί σε ένα κέντρο καραντίνας και επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες για διαχωρισμούς παιδιών από τις οικογένειές τους, επειδή βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταστάσεις σε αρκετά από τα κέντρα καραντίνα είναι άθλιες, καθώς πρόκειται για μικρούς χώρους με ελάχιστες υγειονομικές εγκαταστάσεις, όπου μοιράζονται από δεκάδες και ίσως εκατοντάδες άτομα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέες πηγές ασθενειών και μολύνσεων. Επιπλέον, οι προμήθειες που δίνονται στους πολίτες φαίνονται ελάχιστες και οι πολίτες αρκετές φορές βρίσκονται ο ένας πάνω στον άλλον, λόγω του συνωστισμού.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.