Υποβρύχιο Titan | Το τελευταίο σήμα που εξέπεμψε πριν εξαφανιστεί στη θάλασσα

Υποβρύχιο Titan | Το τελευταίο σήμα που εξέπεμψε πριν εξαφανιστεί στη θάλασσα

Συνεργεία διάσωσης αγωνίζονται αναζητώντας απεγνωσμένα τον Ατλαντικό Ωκεανό μετά την εξαφάνιση του υποβρυχίου Titan, που κατευθυνόταν προς τα συντρίμμια του Τιτανικού. Το πενταμελές πλήρωμα διαθέτει αρκετό οξυγόνο μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης. Μεταξύ των επιβατών στο σκάφος βρίσκονται ο βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο γάλλος ειδικός στις καταδύσεις Πολ-Ανρί Ναρζολέ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας υποβρυχίων ταξιδιών Στόκτον Ρας, καθώς και ο πλούσιος επιχειρηματίας από το Πακιστάν, Σαχζάντα Νταβούντ, μαζί με τον έφηβο γιο του, Σουλεμάν, σύμφωνα με την οικογένειά τους.

Κανονικά, το υποβρύχιο με το όνομα Titan στέλνει μηνύματα για να επικοινωνήσει με την ομάδα του στο μεταφορικό σκάφος Polar Prince, που παραμένει στην επιφάνεια του νερού. Ωστόσο, το σκάφος έχασε την επαφή με το μητρικό σκάφος μόλις μία ώρα και 45 λεπτά μετά την αποστολή του. Κάθε 15 λεπτά, το υποβρύχιο Titan εκπέμπει επίσης έναν ισχυρό ήχο, γνωστό ως "ping", προς το μεταφορικό σκάφος Polar Prince. Αυτό το ping ανιχνεύεται από τον χειριστή αλλά και από όλο το πλήρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα Times, το τελευταίο μήνυμα από το υποβρύχιο στάλθηκε περίπου στις 3 μ.μ. ώρα Ηνωμένου Βασιλείου τη Δευτέρα. Αναφέρεται ότι το τελευταίο ping εντοπίστηκε ακριβώς πάνω από τα συντρίμμια του Τιτανικού, σε μια επιτυχημένη επιχείρηση υποβρύχιας διάσωσης που φτάνει σε βάθος 11.000 ποδών, το βαθύτερο μέχρι σήμερα. Μετά από αυτό, δεν υπήρξε καμία επαφή με το σκάφος.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.