Θρήνος για τον θάνατο μικρής μετανάστριας μετά τη σύλληψή της από την αμερικανική συνοριοφυλακή

Θρήνος για τον θάνατο μικρής μετανάστριας μετά τη σύλληψή της από την αμερικανική συνοριοφυλακή

Ο θάνατος ενός 8χρονου παιδιού διαπιστώθηκε μετά τη σύλληψή της από την συνοριοφυλακή στο Χάρλιντζεν της πολιτείας Τέξας. Ο θάνατος του παιδιού διαπιστώθηκε σε νοσοκομείο όπου διακομίστηκε όταν αντιμετώπισε ξαφνικά σοβαρό πρόβλημα υγείας, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομική υπηρεσία. Προς το παρόν, διεξάγεται έρευνα για τον θάνατο του παιδιού, του οποίου τα στοιχεία και η χώρα καταγωγής δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας ενημερώθηκε για την υπόθεση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της CBP. Αυτό αποτελεί το πρώτο περιστατικό θανάτου παιδιού "στα χέρια" της αμερικανικής συνοριοφυλακής από το 2019, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Los Angeles Times που αναφέρεται στο Γερμανικό Πρακτορείο. Τότε, ο θάνατος ενός 16χρονου αγοριού από τη Γουατεμάλα είχε προκαλέσει κατακραυγή για την πολιτική «μηδενικής ανοχής» του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. 

Η κυβέρνηση του διαδόχου του Τζο Μπάιντεν δέχεται ακατάπαυστες επικρίσεις από τη ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση, που τον κατηγορεί πως μετέτρεψε τα σύνορα με το Μεξικό σε «σουρωτήρι».

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.