Καναδάς | Πύρινος εφιάλτης - Ενώθηκαν τα δυο μέτωπα και δημιουργούν όλεθρο

Καναδάς | Πύρινος εφιάλτης - Ενώθηκαν τα δυο μέτωπα και δημιουργούν όλεθρο

Οι πυρκαγιές που μαίνονται στον Καναδά συνεχίζουν να καίνε στο δυτικό τμήμα της χώρας, με δύο μέτωπα να έχουν ενωθεί, ενώ χιλιάδες πανικόβλητοι κάτοικοι εξακολουθούν να απομακρύνονται από τις εστίες τους.
Η πυρκαγιά προέκυψε από την ένωση των δύο μετώπων στην περιοχή Σούσγουαπ, 500 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βανκούβερ. Πλέον εκτείνεται σε μια έκταση μεγαλύτερη των 410.000 στρεμμάτων, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Βρετανικής Κολομβίας.
«Πυροσβέστες εργάζονται για να εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς σε κτίρια στις περιοχές όπου εξακολουθεί να μαίνεται μέσα από δάση και κοιλάδες», διευκρίνισε η πυροσβεστική.Οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν ευνόησαν την επέκταση των πυρκαγιών αυτών που έχουν καταστρέψει πολλά κτίρια στην τουριστική αυτή περιοχή. Η πόλη Κελόουνα, με περίπου 150.000 κατοίκους που βρίσκεται νότια του Σούσγουαπ και την οποία έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν χιλιάδες άνθρωποι, εξακολουθούσε χθες να είναι καλυμμένη από καπνό.

Στην άλλη πλευρά της λίμνης Οκανάγκαν, στη δυτική Κελόουνα, κάποια σπίτια κάηκαν, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες όμως εμφανίζονται αισιόδοξες σε ό,τι αφορά τη μάχη κατά των πυρκαγιών, για πρώτη φορά μετά την Πέμπτη.
Σε όλη την επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας, που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, περίπου 30.000 άνθρωποι έχουν λάβει εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, ενώ άλλοι 36.000 είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.