Θρήνος στη Σερβία | Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας

Θρήνος στη Σερβία | Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας

Μία καταιγίδα που πλήττει τη Σερβία είχε σαν αποτέλεσμα, τρία άτομα να χάσουν τη ζωή τους. Ένα εντεκάχρονο αγόρι, μία ηλικιωμένη γυναίκα και ένας 66χρονος άντρας έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της καταιγίδας που έπληξε το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή της Σερβίας.
Το παιδί υπέστη θανάσιμη ηλεκτροπληξία από πλήγμα κεραυνού, καθώς χτύπησε κολώνα του ηλεκτρικού δικτύου σε συνοικισμό της πόλης Νόβι Σαντ.
Ο άντρας βρήκε τραγική κατάληξη, όταν καλώδια ηλεκτροδότησης έπεσαν στην αυλή του σπιτιού του στην κωμόπολη Μπάτσκα Παλάνκα. Επίσης, η γυναίκα πέθανε από ασφυξία σε ένα χωριό της Βοϊβοντίνας, καθώς το σπίτι της πήρε φωτιά μετά από πλήγμα κεραυνού σε δέντρο.
Η καταιγίδα προκάλεσε επίσης σοβαρές υλικές ζημιές, με δέντρα που κατέρρευσαν σε κεντρικούς δρόμους του Βελιγραδίου, καταπλακώνοντας σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη καταιγίδα που πλήττει την Σερβία το τελευταίο 48ωρο. Οι επιστήμονες αναφέρουν πως πρόκειται για μια "υπερκυτταρική καταιγίδα" (supercell storm), ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο που συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, χαλάζι και βροχή.
Η σερβική μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτη ανακοίνωση για την παρουσία ακραίων, επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και για το σημερινό βράδυ.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.