Ρώσος δημοσιογράφος σκοτώθηκε σε Ουκρανικό βομβαρδισμό - Αντιδράσεις από το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών

Ρώσος δημοσιογράφος σκοτώθηκε σε Ουκρανικό βομβαρδισμό - Αντιδράσεις από το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών

Σήμερα, αναφέρθηκε ότι ένας ρώσος δημοσιογράφος και πολεμικός ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Ria Novosti, με το όνομα Ρότισλαβ Ζουράβλεφ, σκοτώθηκε σε ουκρανικό βομβαρδισμό στην επαρχία Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού στρατού, μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εξαπέλυσαν επίθεση με πυροβολικό κατά μιας ομάδας δημοσιογράφων, τραυματίζοντας τέσσερις από αυτούς, ενώ ο Ρότισλαβ Ζουράβλεφ υπέκυψε στα τραύματά του κατά την μεταφορά του μετά από την έκρηξη πυρομαχικών διασποράς.
Οι τρεις άλλοι τραυματισμένοι δημοσιογράφοι βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση υγείας, καθώς μεταφέρθηκαν γρήγορα σε ιατρικές εγκαταστάσεις, όπως ανέφερε ο ρωσικός στρατός. Το Ria Novosti επιβεβαίωσε τον θάνατο του δημοσιογράφου του, επισημαίνοντας πως αυτός έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής αποστολής στο χωριό Πιατικάτκι, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην επαρχία Ζαπορίζια.
Ο επικεφαλής της φιλορωσικής διοίκησης στη Ζαπορίζια, Γεβγκένι Μπαλίτσκι, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους φίλους του δημοσιογράφου.
Αντίδραση δεν άργησε να έχει και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο χαρακτήρισε τον θάνατο του Ρώσου δημοσιογράφου ως προσχεδιασμένο «αποτρόπαιο έγκλημα». Επισημαίνοντας πως η Δύση φέρει ευθύνη στο πλευρό του Κιέβου, το υπουργείο υποσχέθηκε να αντιδράσει απέναντι στους υπεύθυνους για την επίθεση. Σε ανακοίνωσή του, εξέφρασε επίσης ανησυχία για το ενδεχόμενο οι διεθνείς οργανισμοί να αγνοήσουν αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.