Πακιστάν | Επιθέσεις σε εκκλησίες μετά από κατηγορίες για βεβήλωση του Κορανίου από Χριστιανούς

Πακιστάν | Επιθέσεις σε εκκλησίες μετά από κατηγορίες για βεβήλωση του Κορανίου από Χριστιανούς

Δύο άτομα, Χριστιανοί, συνελήφθησαν σήμερα από την αστυνομία ανατολικά του Πακιστάν. Η σύλληψη έγινε δύο ημέρες μετά την καταστροφική επίθεση που δέχτηκε η Χριστιανική κοινότητα της περιοχής, η οποία περιλάμβανε την πυρπόληση εκκλησιών, σπιτιών και του Χριστιανικού νεκροταφείου στον οικισμό Τζαρανουάλα, που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της πόλης Φαϊζαλαμπάντ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της πακιστανικής αστυνομίας, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν καθώς κατηγορούνται για πράξεις βλάσφημες προς το Κοράνι, το ιερό κείμενο του Ισλάμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βλασφημία είναι τιμωρητέα με θάνατο στο πλαίσιο της νομοθεσίας του Πακιστάν. Αν και δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής εκτέλεση βάσει αυτής της κατηγορίας, πολλές περιπτώσεις έχουν οδηγήσει σε βίαιες επιθέσεις. Η χριστιανική κοινότητα της περιοχής παραμένει υπό αυστηρή φύλαξη μετά την επίθεση. Στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναλάβει την προστασία του οικισμού στο ανατολικό τμήμα της χώρας, μετά την καταστροφή τουλάχιστον μίας μεγάλης Εκκλησίας και τεσσάρων μικρότερων Εκκλησιών, καθώς και την πυρπόληση δεκάδων κατοικιών.

Εν αντιθέσει με τα γεγονότα, εκατοντάδες χριστιανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στον οικισμό και να αναζητήσουν καταφύγιο σε άλλες περιοχές. Η αστυνομία έχει διαβεβαιώσει ότι μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 128 άτομα που υποπτεύονται ότι εμπλέκονται στην επίθεση.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.