Πεσκόφ | Η Ρωσία θα επιστρέψει άμεσα στη συμφωνία για τα σιτηρά, υπό όρους

Πεσκόφ | Η Ρωσία θα επιστρέψει άμεσα στη συμφωνία για τα σιτηρά, υπό όρους

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να επιστρέψει στη συμφωνία για τα σιτηρά, αφού εκπληρωθούν οι όροι της. 

«Η Μόσχα είναι έτοιμη να επιστρέψει άμεσα στη συμφωνία για τα σιτηρά. Αλλά αφού εκπληρωθούν οι όροι που έχει θέσει η Ρωσία», δήλωσε ο Πεσκόφ, αναφέρει το News.Az επικαλούμενο την Kommersant.

Την 1η Αυγούστου, η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Λίντα-Τόμας Γκρίνφιλντ δήλωσε ότι, σύμφωνα με αμερικανικές πληροφορίες, η Ρωσία είναι έτοιμη να επιστρέψει στη συζήτηση για τη συμφωνία για τα σιτηρά, διευκρινίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη επιβεβαίωση για αυτό. Στις 17 Ιουλίου, η Ρωσία ανακοίνωσε την αναστολή της συμμετοχής της στη συμφωνία σιτηρών λόγω μη τήρησης των όρων της. Η ρωσική πλευρά ισχυρίζεται ότι το δεύτερο μέρος της συμφωνίας για την άρση των περιορισμών στις ρωσικές εξαγωγές γεωργικών προϊόντων δεν έχει εφαρμοστεί. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε την παράταση της συμφωνίας, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν παρόμοιες εκκλήσεις.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.