Τραγωδία σε μπαρ του Βόρειου Μεξικού - Έντεκα νεκροί και πολλοί τραυματίες από εμπρησμό

Τραγωδία σε μπαρ του Βόρειου Μεξικού - Έντεκα νεκροί και πολλοί τραυματίες από εμπρησμό

Έντεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους και τέσσερα τραυματίστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (22.7.2023) από φωτιά που ξέσπασε σε μπαρ στο βόρειο Μεξικό. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η φωτιά προκλήθηκε από εμπρηστική ενέργεια.
Η τραγωδία έλαβε χώρα στην πόλη Σαν Λουίς Ρίο Κολοράδο, στην πολιτεία Σονόρα του Μεξικού, κοντά στα σύνορα με την Αριζόνα των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την εισαγγελία, το πρωί του Σαββάτου, ένας νεαρός πέταξε χειροποίητη εμπρηστική βόμβα - γνωστή και ως "κοκτέιλ μολότοφ" - στο μπαρ, λίγο καιρό μετά την αποβολή του από το κατάστημα λόγω "ασέβειας προς τις γυναίκες".
Ο δράστης ήταν μεθυσμένος κατά την ώρα της επίθεσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
"Ενδεκα άνθρωποι, επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες, έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι τέσσερις νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στη Σαν Λουίς Ρίο Κολοράδο και στις ΗΠΑ", δήλωσε η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της.
Μεταξύ των θυμάτων υπήρχε μία γυναίκα πιθανόν υπήκοος των ΗΠΑ, η οποία πιθανότατα είχε διπλή υπηκοότητα. Επίσης, αναφέρθηκε ότι ένα από τα θύματα ήταν μόλις 17 ετών, σύμφωνα με τον Γουστάβο Ρομούλο Σάλας, γενικό εισαγγελέα της πολιτείας Σονόρα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.